ارزش تغذیه ای شور و ترشی چقدر است؟
زمستان فصل ترشی است
ترشیجات در بین خانواده های ایرانی طرفداران زیادی دارند
ترشی از قدیم روشی رایج برای نگهداری از میوهها و سبزیها برای مدت طولانی بوده است طوری که ملوانها هم از این روش برای همراه بردن خوراکیها استفاده میکردند
هر موادی که برای تهیه ترشی استفاده شده است، حاوی تقریبا همان محتوای تغذیه ای است که قبل از تهیه ترشی بوده است
اما با توجه به نوع ترشی که می خورید، از مزایای سبزیجات آن هنوز بهره می برید، زیرا مواد آن خام می باشد
هنگامی که سبزیجات تبدیل به ترشی می شود، هنوز حاوی تمام مواد مغذی است که پیش از آن بوده است، زیرا هیچ چیز جوشیده شده یا پخته نشده است.
ترشی غنی از ترکیبات آنتی اکسیدان ها، پروبیوتیک ها، ویتامین هاو مواد معدنی می باشند و قرن هاست که به عنوان بخشی از رژیم غذایی که “سالم” است ثبت شده اند.
مصرف ترشی که سالهاست در منو غذایی وجود دارد به عنوان گزینهای دوستداشتنی و مورد علاقه افراد تبدیل شده است. امروزه پزشکان با توجه به تحقیقات و مطالعات صورت گرفته متوجه شدهاند که مصرف آن برای سلامتی میتواند بسیار مفید و حتی ضروری باشد
مصرف این پروبیوتیکها به شفافیت پوست، عملکرد بهتر سیستم ایمنی بدن، سلامت دستگاه گوارش و حتی به کاهش افسردگی نیز کمک میکند.
ترشی که از فرآیند تخمیر سبزیجات با آب و نمک و سرکه تهیه میشود و این عمل علاوه بر این که از فساد مواد غذایی و سبزیجات جلوگیری میکند ترکیبی عالی از باکتریهای پروبیوتیکی خواهد بود که به عنوان محصول جانبی ترشیجات تهیه و مصرف میشود
همچنین غذاهای تخمیر شده مثل انواع ترشی (لیته، بادمجان، مخلوط، سیر، آلبالو) میتواند به پایین نگه داشتن میزان قند خون کمک زیادی کند. بنابراین افزودن مواد غذایی تخمیر شده و ترشیها به وعدههای غذایی میتواند برای قند خون مبتلایان به دیابت بسیار مفید باشد مصرف ترشیجات به مقدار بسیار کم در کاهش چربی خون موثر است
البته باید بدانید که آب ترشی حتی باعث افزایش مقدار آنتیاکسیدان و تقویت سیستم ایمنی بدن خواهد شد. آنتیاکسیدان بالای ترشیجات و ادویههای موجود در آنها میتواند باعث جلوگیری از ابتلا به سرطان نیز شود. ترشی خاصیت گندزدایی دارد . در فرآیند عمل آمدن ترشی و تخمیر آن مواد جدیدی مانند آنتی اکسیدان به وجود می آیند که می توانند برای بدن مفید باشند از برخی سرطان ها جلوگیری کنند
گردآوری وتنظیم : بازرگانی پرستش